WIE WORDT DE STER VAN DE TOEKOMST?

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar 

Kom in de zomervakantie BuitenSpelen in het Vondelpark! Een hele toffe theatercursus voor kinderen. Als aanstormend talent leer je in een week hoe een theatervoorstelling wordt gemaakt, van twee professionele theatermakers. BuitenSpelen betekent acteren, dansen, zingen en op de mooiste plek van Amsterdam. Natuurlijk dit jaar volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.

Schrijf je hier in >>

Je leert een echt script uit je hoofd, ontwerp een kostuums, weet binnen de kortste keren alles over timing en choreografie en staat op vrijdag te schitteren in een presentatie waarin alles samen komt. Dit jaar gebruiken we het park als decor, dus het publiek aanschouwt misschien wel een vrijheidsdans onder de kastanjeboom en een romantische liefdesverklaring aan de rand van vijver.

Het team van de BuitenSpelen staat net als voorgaande jaren onder de bezielende leiding van theatermaker en -docent Sterre de Vries. Zij geven elke dag les, begeleiden repetities en bereiden je voor op de officiële première! En verder is er natuurlijk genoeg tijd voor spelletjes en groepsactiviteiten.

De presentatie is op vrijdagmiddag in kleine groepjes te bekijken als een wandelroute door het mooiste park van Amsterdam.

Wil jij jouw theatertalent ontwikkelen? Wil je weten hoe het is om een echte locatievoorstelling te maken? Heb je een idee voor een personage, een goed verhaal of gewoon heel veel fantasie? Schrijf je dan in en maak samen met andere kinderen je theaterdroom waar. Het wordt echt een week lang BuitenSpelen en de bekroning is een prachtig optreden in een bijzondere theaterwandeling voor een enthousiast publiek!

Leeftijden:

Cursustijden en kosten:
De cursus is dagelijks van 09.30 tot 17.00 uur. Op vrijdagochtend is de laatste repetitie en dan om 15.30 uur de voorstelling op een unieke locatie in het park. De kosten voor BuitenSpelen zijn €250,- per deelnemer. Per cursus is er ruimte voor 15 deelnemers.

Maandag t/m donderdag
9.00 –  9.30 uur Inloop / verzamelen Vondelpark Openluchttheater
9.30 – 12.30 uur Theaterlessen
12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 16.30 uur Werken aan de theatervoorstelling
16.30-17.00 uur Ophalen

Vrijdag
9.00 –  9.30 uur Inloop / verzamelen Vondelpark Openluchttheater
9.30 – 12.30 uur Theaterlessen
12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 15.30 uur Generale repetitie
15.30 – 16.00 uur Presentatie voor familie
16.00 uur Ophalen

Let op: anders dan andere jaren, neem je – geheel volgens richtlijnen RIVM – je eigen lunchpakketje mee. Wij zorgen wel voor iets lekkers tussendoor!

Schrijf je hier in >>

Thema’s
Elke cursusweek heeft een eigen thema én een eigen plek in het Vondelpark. De theaterdocenten bedenken vooraf een thema, passend bij de leeftijdsgroep van de betreffende week. De thema’s van 2020 worden nog bekend gemaakt.

Het thema van de voorstelling is slechts een kader, we willen de kinderen stimuleren om zelf ook na te denken en hun creativiteit de vrije loop te laten. We maken de voorstelling echt samen, en weten dus nooit van tevoren precies hoe die eruit komt te zien! Dit maakt het spannend en heel persoonlijk, de kinderen zijn aan het eind van de week – terecht – heel trots op wat ze met elkaar verzonnen en gemaakt hebben.

Lees hier de algemene voorwaarden >>