Vrijheid vier je samen!

Op 5 mei vieren alle kinderen uit Amsterdam en omstreken het Kinderbevrijdingsfestival in het Vondelpark Openluchttheater. Er worden oorlogsverhalen verteld en er zijn spelletjes, lekkere hapjes, workshops, voorstellingen en concerten voor kinderen van alle leeftijden! Freestyle dansen met Voetjes van de Vloer, een optreden van Nigel Sean, Benjamin Fro en John Tarifa.

In mijn buurt

In mijn buurt‘ organiseert twee onderdelen tijdens het Kinderbevrijdingsfestival: Amsterdammers die als kind de oorlog meemaakten vertellen verhalen bij “Kinderen van nu ontmoeten Kinderen van toen” in de knusse setting van het koepeltje. En Erfgoeddragers – kinderen uit groep 8 – vertellen oorlogsverhalen door op het grote podium. Verder zijn er theaterworkshops, straatspelletjes en lekkernijen van over de hele wereld en natuurlijk kunnen concerten niet ontbreken in het Openluchttheater. Jong en oud zal zich vermaken tijdens deze feestelijke dag!

Kinderen van nu ontmoeten kinderen van toen

Kinderen ontmoeten ouderen en praten over de oorlogsjaren in Amsterdam. Oudere Amsterdammers vertellen over hun oorlogsherinneringen in onze stad. En jij mag ze vragen stellen: hoe was het om in Amsterdam te leven in oorlogstijd?

De Gruffalo – Meneer Monster

Kom kijken naar de spannende slapstick-theatervoorstelling ‘De Gruffalo’ van Meneer Monster: Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!

Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? 

Erfgoeddragers op het podium

Jonge Erfgoeddragers van Amsterdam interviewden ouderen die tijdens de oorlog in hun buurt woonden. Deze Amsterdamse kinderen leerden het verhaal dat zij hoorden doorvertellen en nemen het mee hun leven in.
Door de dag heen vertellen 5 Amsterdamse leerlingen het verhaal dat zij hoorden op het podium van het Vondelpark Openluchttheater.

Free& Style – Voetjes van de Vloer

Dans samen met de dansers van Voetjes van de Vloer mee met de vrijheidsdans!

Benjamin Fro met band

Benjamin Fro is een Amsterdamse singer-songrapper die op dansbare beats tekeergaat met geëngageerde teksten. Zijn muzikale invloeden zijn o.a. Kendrick Lamar, Chance the Rapper en Noname maar zijn boodschap komt overeen met die van Bob Marley, Logic en Laurynn Hill. Zijn muziek brengt verschillende genres samen en is altijd groovy en dansbaar. Samen met zijn liveband weet hij elke zaal wakker te schudden.

Nigel Sean

Op 11-jarige leeftijd kreeg Nigel Sean de rol van Simba in de musical “The Lion King”, en met het geld dat hij daar verdiende bouwde hij zijn eigen studio in de schuur. In 2016 tekende Nigel Sean zijn eerste platencontract bij New Skool Records en Warner Music voor de release van de single ‘Belle’. Al snel bereikte ‘Belle’ 500.000 streams op Spotify en verscheen in verschillende landen hoog in de viral charts.

Jon Tarifa

De van origine Albanese zanger en zijn internationale band werden in een klap internationaal bekend toen de single “Don’t Go” werd gebruikt in een tribute video voor Barack Obama. Op 5 Mei brengt hij z’n swingende sound naar het Openluchttheater!

Oorlog in mijn Buurt

Jonge Erfgoeddragers van Amsterdam interviewden ouderen die tijdens de oorlog in hun buurt woonden. Deze Amsterdamse kinderen leerden het verhaal dat zij hoorden doorvertellen en nemen het mee hun leven in.
Door de dag heen vertellen 5 Amsterdamse leerlingen het verhaal dat zij hoorden op het podium van het Vondelpark Openluchttheater.

Verder te beleven:

Dj Misja, Kleurfeest, Vrijheidstafel, Theaterworkshop, KinderKookKafé, zweefmolen en straatspelen.

Kan je niet wachten en wil je alvast warm lopen? Van 12:00 tot 13:00 kan je tijdens het Bevrijdingsdans Festival op het Museumplein coole dansmoves leren en toffe dansoptredens zien van o.a. Rhythm Souldjaz.

Deze artiesten vind je vast ook leuk:

Terug naar de agenda