De GRAP

Wij zijn trots dat wij ook dit jaar weer samenwerken met Stichting GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek, en dat wij een podium kunnen bieden voor opkomend Amsterdams talent!

De GRAP, rebelse afkorting van GroepenRaad Amsterdamse Popmuziek, is in 1983 opgericht als popcollectief. Jaarlijks organiseert de GRAP events als competities, showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en de muziekindustrie.

Wanneer de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, blijven we natuurlijk niet binnen: spelen voor de GRAP gaat naar buiten. GRAP programmeert en organiseert in samenwerking met Sena Performers een drietal showcases onder de noemer Buitenspelen voor de GRAP. Dus trek je slippers aan, zonnebrand paraat en kom dansen in het park!

Iris Jean

De 21-jarige Nederlandse Iris Jean schrijft de soundtrack van haar leven, waarbij elk nummer een ander hoofdstuk van zelfontdekking, liefde, verlies, hoop en liefdesverdriet vertegenwoordigt. Bij elk cruciaal moment, elke hoogtepunt en elk dieptepunt heeft Iris iets gevonden om van te leren en te gebruiken als inspiratie voor de reis die voor haar ligt. Geïnspireerd door artiesten als Lana Del Rey, Wolf Alice, Holly Humberstone en meer, en gewapend met haar linkshandige Fender Jazzmaster, heeft ze deze momenten omgevormd tot nieuwe werkelijkheden om naar te ontsnappen, die een bijna etherisch contrast creëren tussen tumult en sereniteit.

Hoewel haar reis nog maar net begonnen is, is ze eindelijk klaar om haar verhaal tot nu toe te delen in de hoop dat wie er ook luistert, een stukje van zichzelf zal ontdekken.

Volg deze artiest:

Zo Lief

Zo Lief is een psychedelisch dream pop duo, bestaande uit de Nederlandse zangeres en songwriter Laura Chen en de Britse multi-instrumentalist James Attwood, die hun tijd verdelen tussen Engeland en Nederland. Het duo combineert filmische chamber pop melodieën met garagerock gitaren en funk synthesizers uit de jaren 70 om een retro-neigend, maar toch vernieuwend en vooruitstrevend geluid te creëren.

Na de singles ‘Fool’ en ‘Familiar Strangers’ verscheen Zo Lief’s debuut-EP ‘Believe What You Believe’ – geproduceerd door James Bagshaw (Temples) – en gingen ze op tour door het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen jaar waren ze te zien bij befaamde zalen in Londen en speelden het duo hun Europese debuut in Parijs en Amsterdam.

Volg deze artiest:

Deze artiesten vind je vast ook leuk:

Terug naar de agenda