Informatie voor vrijwilligers

Kom jij het Vondelpark Openluchttheater team versterken?

Lijkt het jou leuk om deze zomer mee te helpen tijdens de voorstellingsdagen? Vind je het een uitdaging om in een gezellig team de handen uit de mouwen te steken tijdens de op- en afbouw, mee te lopen in de collecterondes en bezoekers over het programma en het donateurschap te informeren? Én ben je van mei tot en met september minimaal twee halve dagen per maand beschikbaar op vrijdag, zaterdag of zondag? Meld je dan aan voor het Vondelpark Openluchttheater vrijwilligersteam.

Wat kun je verwachten?
Als vrijwilliger in het Vondelpark Openluchttheater ondersteun je samen met het vrijwilligersteam de productie:

*Je richt samen het theaterterrein in (o.a. stoeltjes plaatsen, tribunes ordenen en het verspreiden van promotiemateriaal)
* Je verwelkomt de bezoekers in het Openluchttheater
* Je ontvangt bezoekers die via de website een zitplaats hebben gereserveerd op de tribune
* Je loopt rond met de collectebus na iedere voorstelling.
* Je verzorgt de backstagecatering voor artiesten en gezelschappen, door o.a. broodjes te smeren, koffie te zetten en koelkasten aan te vullen.
* Je werft actief nieuwe ‘Vrienden van het Vondelpark Openluchttheater’
* Je brengt programmaboekjes en posters rond door het park.

Wat krijg je ervoor terug?

* Je draagt actief bij aan het realiseren van een uiteenlopend cultureel programma voor iedereen in Amsterdam, Nederland en daarbuiten.
* Je werkt op een uitdagende werkplek waar geen dag hetzelfde is
* Je bevindt je op een unieke buitenlocatie in het hart van het Amsterdamse Vondelpark
* Je ontmoet bijzondere bezoekers van over de hele wereld het Openluchttheater
* Je kunt bij meer dan 150 voorstellingen achter de schermen meekijken
* Je maakt deel uit van een enthousiast en divers vrijwilligersteam
* Je sluit samen met het hele productieteam de voorstellingsdagen gezellig af

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur een berichtje naar info@openluchttheater.nl voor meer informatie of meld je gelijk aan via onderstaand formulier. Lees verderop op deze pagina ook de ervaringen van andere vrijwilligers in het Vondelpark Openluchttheater.


Meld je aan:

    Kom je net in de knoop met afspraken? We kunnen in overleg van bovenstaande tijden afwijken.

We verwerken je gegevens, klik hier voor onze privacy policy.

Vrijwilligers over het Vondelpark Openluchttheater:

Yvonne:
Het leukst vind ik dat je fungeert als gastvrouw of –heer voor de bezoekers, en die komen echt uit alle windstreken. Dus je hebt veel leuke ontmoetingen en gesprekken. Je werkt met je collega’s in een leuk en steeds wisselend team om er voor te zorgen dat het voor en achter de schermen goed verloopt. De taken worden steeds verdeeld, dus je wordt behoorlijk allround, alhoewel het noodzakelijke opruimen na afloop altijd gezamenlijk gebeurt. Is ook altijd weer zo gedaan en de nazit met het team is altijd gezellig.”

Titia:
Waarom ik vrijwilliger ben? Omdat ik het een geweldig initiatief vind dat dit gratis toegankelijk is voor wie wil komen en daar graag iets voor terug wil doen. Omdat de sfeer altijd zo goed is, omdat je steeds weer verrast wordt door optredens van bekende en minder bekende artiesten. Daarom dus :) Je verricht hand en spandiensten samen met collega-vrijwilligers en dat is gewoon gezellig :)