De World Gymnaestrada is een wereldwijd, niet-competitief evenement dat elke vier jaar wordt gehouden met het grootste aantal actieve deelnemers van elk gymnastiekevenement. Deelname is voor iedereen, het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je wieg heeft gestaan, in wie of wat je gelooft of op welk niveau je sport. Meer dan 18.000 deelnemers uit 55 verschillende landen trainen om hun routines uit te voeren op de World Gymnaestrada, maar dat is niet het enige doel. Het gaat meer om de hele ervaring, de festiviteiten en het gevoel erbij te horen. Omdat de deelnemers met trots hun land vertegenwoordigen, heeft het evenement een licht Olympisch gevoel.

Sinds de allereerste editie in Nederland in 1953 is de World Gymnaestrada de wereld rondgereisd en uitgegroeid tot een multicultureel gymnastiekfestival. Na 32 jaar keert dit feest terug naar Amsterdam. Van 30 juli t/m 5 augustus zullen er in de RAI, Olympisch Stadion en het Vondelpark Openluchttheater diverse performances worden opgevoerd. Dit wil je niet missen!

Kom binnenwandelen!

Voor dit evenement is geen reservering mogelijk, je bent van harte welkom om spontaan het openluchttheater binnen te lopen! Toegang is vrij, maar zonder steun lukt dat niet.

Wij vragen je daarom bij iedere voorstelling om een bijdrage. Je kunt dat voor jezelf doen en als je wilt ook voor een ander die dat misschien niet kan missen. Voor iedereen, door iedereen!

Doe een bijdrage

Deze voorstellingen vind je vast ook leuk:

Terug naar de agenda