PORTRAIT OF A LADY ON FIRE

Speciaal voor Queer & Pride slaan MUBI en Melkweg Film en Cinéart de handen ineen voor een bijzondere avond openluchtfilm in het Vondelpark Openluchttheater, met een gratis vertoning van ‘Portrait of a Lady on Fire’ en een concert van Flare Quartet!

‘Portrait of a Lady on Fire’, ook bekend onder de originele Franse titel ‘Portrait de la jeune fille en feu’, van Céline Sciamma kan oprecht een modern meesterwerk genoemd worden, het is een overrompelende ode aan de liefde die schilderachtig in beeld is gebracht. Een waar romantisch drama over liefhebben in tijden waar er zware restricties waren op wie je lief mocht hebben. Het Franse kostuumdrama is een waar manifest voor de ‘female gaze’.

Voorafgaand aan de vertoning van ‘Portrait of a Lady on Fire’ neemt Flare Quartet je mee terug naar de tijd van de film met Jean-Baptiste Lully, een Franse queer componist. Vervolgens wordt het eerste strijkkwartet van Leoš Janáček gespeeld, waarbij de muzikanten je uitnodigen om het gepassioneerde verhaal van de film te betreden (geen spoilers).

Flare Quartet is een strijkkwartet met muzikanten uit Nederland, Spanje en Canada, dat in 2020 is opgericht door een groep masterstudenten van het Utrechts Conservatorium.

MUBI is een wereldwijd film streaming platform met een altijd wisselende collectie van zorgvuldig geselecteerde films. Van nieuwe regisseurs tot prijswinnaars. Van over de hele wereld. Met de PRIDE UNPREJUDICED selectie vieren ze queer kunstenaarschap en geschiedenis, met aandacht voor urgente sociale kwesties en openlijk queer genot.

Melkweg viert deze zomer Queer & Pride Amsterdam met een informatief en verbindend programma. Met nieuwe gezichten, en bekende iconen. Van muziek, kunst, literatuur, clubnachten, performances, spoken word en talks, tot de allermooiste queer films.

Tijdschema:
21:00 Deuren open
21:15 Live: Flare Quartet
21:45 Screening: Portrait of A Lady On Fire

Kom binnenwandelen!

Voor dit concert is geen reservering mogelijk, je bent van harte welkom om spontaan het openluchttheater binnen te lopen! Toegang is vrij, maar zonder steun lukt dat niet.

Wij vragen je daarom bij iedere voorstelling om een bijdrage. Je kunt dat voor jezelf doen en als je wilt ook voor een ander die dat misschien niet kan missen. Voor iedereen, door iedereen!

Doe een bijdrage

Deze artiesten vind je vast ook leuk:

Terug naar de agenda