Keti Koti
De organisatie van het Vondelpark Openluchttheater is nauw betrokken bij het Keti Koti Festival en de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden. Op 1 juli vindt er ‘s avonds geen programma plaats in het openluchttheater. In plaats daarvan nodigen wij iedereen van harte uit om Keti Koti met ons te komen vieren op het festival op het Museumplein. Keti Koti Festival 2023, 13.00 – 23.00 uur, Museumplein Amsterdam (ketikotiamsterdam.nl).

Festival
Met het jaarlijkse Keti Koti Festival op 1 juli staan wij stil bij het verleden en kijken vooruit naar de toekomst, en vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. Verbreding van kennis, verdieping van inzicht moet leiden tot een bundeling van krachten voor een gezamenlijke toekomst.

Het Keti Koti Festival moet een nieuwe impuls geven aan de herdenkingen, rites en feesten die, soms jarenlang weggemoffeld zijn in buurthuizen en achteraf barretjes. Het festival moet al deze initiatieven van alle betrokken groeperingen bijeenbrengen tot één gezamenlijk gedragen evenement. Het is de bedoeling te komen tot een herdenking en een viering met een festival dat niet alleen de direct betrokkenen maar uiteindelijk alle Nederlanders van iedere culturele achtergrond zal moeten aanspreken.

Bekijk het programma van Keti Koti