Het Vondelpark Openluchttheater presenteert dit jaar voor het eerst op 4 mei, na de herdenkingen, een speciaal herdenkingsconcert. Op 5 mei houden wij het traditionele KinderBevrijdingsfestival voor de hele familie met theatervoorstellingen, verhalen, muziek en allerlei workshops.

4 mei

Muziek in tijden van oorlog
Na de dodenherdenking op 4 mei presenteren we om 21:00 een bijzonder theaterconcert met muziek & poëzie. Verteller Francis Broekhuijsen neemt je mee op reis door muziek in tijden van oorlog. De verschrikking van oorlog is door meerdere beroemde componisten verwerkt in troostende muziek, waarin het verlangen naar vrede en samenhorigheid doorklinkt. Het Caravan Ensemble speelt onder leiding van pianist en componist Julian Schneemann een programma aan muziek en liederen uit het Midden Oosten en Europa, gecombineerd met poëzie en proza.

PROGRAMMA 4 MEI

5 mei

Kinderbevrijdingsfestival
Op bevrijdingsdag kun je met de hele familie langskomen bij het Kinderbevrijdingsfestival. Theater van Maas komt langs met de voorstelling BullyBully, waarin je ziet wat een gemiddeld wereldleider en een peuter met elkaar gemeen hebben, een culture clash op duplo-niveau. De Witte Pomp speelt voorstelling De Jas, over kleine mensen die grootste daden verrichten en over de kracht van verbeelding in donkere tijden.

Verder kun je rond het theater meedoen aan allerlei activiteiten, samen dansen voor vrijheid, kleien aan het nieuwe Amsterdams Stadsservies, of meedoen met een van de theater- of knutselworkshops. In het Muziekkoepeltje kun je luisteren naar oudere Amsterdammers die vertellen over hun kindertijd in de oorlog tijdens Oorlog in mijn buurt.

We sluiten het festival af met een funky optreden van Rilan & the Bombardiers en muziek van dj FemmeTastic.

PROGRAMMA 5 MEI