Per 1 maart zoeken wij voor acht maanden een enthousiaste Productieleider!

Het Vondelpark Openluchttheater is een geliefd openluchtpodium in het hart van het Vondelpark in Amsterdam. In de zomermaanden kun je er genieten van een breed palet aan optredens, voorstellingen en festivals. Elk seizoen zijn er maar liefst 175 optredens van jonge talenten en bekende artiesten. Vanaf 5 juni tot 12 september 2022 is er elke vrijdag, zaterdag en zondag een programma met dans, (jeugd)theater, klassieke muziek, film, comedy en veel livemuziek. Het Vondelpark Openluchttheater is er voor meemakers en ontdekkers. De kern van onze activiteiten is het samenbrengen van bespelers, bewoners en bezoekers van Amsterdam in het Vondelpark. Wij geloven in de kracht van verbeelding, de kracht van het samen delen van ervaringen en het samen beleven van kunst en cultuur.

Als productieleider heb je een verbindende positie binnen de organisatie. Je zorgt dat het productieproces van A-Z op rolletjes loopt, je stuurt het team van verschillende programmeurs aan en je staat in nauw contact met hoofdtechniek en -marketing. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit: organisatie en correspondentie van alle optredens, de vrijwilligerscoördinatie en –aansturing en de productie van bijzondere events, festivals en verhuur. Als productieleider ben je tijdens het seizoen in het theater zelf verantwoordelijk voor de bedrijfsleiding. Jij zorgt voor een goed verloop van de dag voor artiesten, medewerkers en publiek. Je zorgt voor een goede sfeer en veiligheid in het theater. Ook de productie van de theatercursus BuitenSpelen valt onder jouw verantwoordelijkheid. Je werkt nauw samen met het team van programmeurs en hoofdtechniek en bent verantwoording verschuldigd aan de directeur.

Wat doe je:

 • je bent de schakel tussen de verschillende afdelingen. Je onderhoudt contact met binnen de organisatie met artistieke team, marketing & communicatie, horeca, techniek en financiële administratie;
 • je staat in nauw contact met bespelers, partners, medewerkers en huurders;
 • je bent verantwoordelijk voor het bewaken van het budget, kunt er op bijsturen en levert een heldere realisatie aan;
 • je zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving voor bespelers, medewerkers en vrijwilligers;
 • je bent verantwoordelijk voor de veiligheid op het terrein van het Vondelpark Openluchttheater.

Wat heb je nodig?

 • sterke communicatieve vaardigheden;
 • kennis van programmerings- en productie processen;
 • aantoonbare ervaring met produceren van voorstellingen en concerten;
 • organisatietalent, goed kunnen plannen;
 • flexibele en hulpvaardige instelling;
 • hands-on mentaliteit en denken in oplossingen;
 • bereid om in weekenden/avonden te werken;
 • woonachtig in Amsterdam;                                                 
 • geen grote vakantieplannen in de zomermaanden;
 • grote interesse voor het programma van het Vondelpark Openluchttheater – van comedy tot klassieke muziek.

 Wij bieden:

 • salariëring afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • een afwisselende baan in het centrum van Amsterdam, deels op kantoor (mrt- mei), deels in het theater (jun-sep);
 • een functie van 1 maart tot 31 oktober 2022, 24-28 per week (als zelfstandige of loondienst), met oog op verlenging;
 • een prettige en informele werksfeer.

Het Vondelpark Openluchttheater is in de zomermaanden het stadspodium van Nederland. Diversiteit in het programma aanbod, bij artiesten, publiek en medewerkers vinden wij belangrijk. Iedereen die zich herkent in het gestelde profiel is van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Geïnteresseerd? Stuur dan voor 15 februari 2022 je motivatie en cv naar: Frans de Vries: info@openluchttheater.nl. Gesprekken vinden plaats met in de week van 21 februari.