Steun jij het openluchttheater?

DANS | MUZIEK | CABARET | JEUGD | KLASSIEK

Open van mei – september

Waar draag je aan bij als vriend van het Openluchttheater?

Het Vondelpark Openluchttheater is vrij toegankelijk voor iedereen! Dat willen we graag zo houden. Jij toch ook? Omdat we het dit met zijn allen doen, onze grote groep vrijwilligers, de donaties van het publiek, onze donateurs en subsidieverstrekkers, én de optredende artiesten, is het Vondelpark Openluchttheater van ons allemaal.

Doe je mee?

Programma: voor iedereen toegankelijk!

Het Vondelpark Openluchttheater is een plek waar je laagdrempelig terecht kunt om te genieten van de beste artiesten van Nederland.

Er staan niet alleen wekelijks gevestigde namen geprogrammeerd, maar het Openluchttheater is ook een podium voor jong talent. Zo hebben we bijvoorbeeld elke zaterdagmiddag Club Vondel, en treden opkomende talenten op als voorprogramma van de grote namen:

Om dit te kunnen blijven doen, hebben we ook jouw hulp nodig!
Je kunt geven wat jij wil, bijvoorbeeld een tientje per jaar.

Hoe word je vriend?

Heel simpel; door hier te klikken en het formulier in te vullen. Als Vriend van het Vondelpark Openluchttheater steun je het Openluchttheater met een jaarlijkse bijdrage. Dit kan al vanaf een tientje per jaar!

Ieder jaar wordt het door jou aangegeven bedrag automatisch van je bankrekening afgeschreven.

Wil je liever een eenmalige grote bijdrage doen, dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bel gerust naar 020 428 33 60. Of stuur een email naar info@openluchttheater.nl.

Een kleine eenmalige bijdrage via de bank kan natuurlijk ook; stort dan op rekeningnummer NL35ABNA0428957501


Voordeel!

Als je doneert aan het Vondelpark Openluchttheater, is extra giftenaftrek mogelijk tot wel 125%! (uitleg vind je onderaan deze pagina) Het Vondelpark Openluchttheater heeft de benodigde ANBI-status: RSIN 814105543

Iedereen heeft vrienden nodig

Van onze vrienden:

“Als buur van het Vondelpark kom ik vaak in het Openluchttheater, het is een gezellige plek in de buurt waar ieder zijn steentje bijdraagt.” – Ingrid Volkering, Amsterdam Oud-Zuid

“Sinds ik in Amsterdam woon, ben ik al vriend van het Vondelpark Openluchttheater want ik vind het belangrijk dat theater toegankelijk blijft voor iedereen, en het is een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten.” – Eva Hendrikx, Amsterdam Oud-West

“Regelmatig doen we een dagje Amsterdam, we slaan het Openluchttheater bijna nooit over. Er is altijd wel een leuke voorstelling, cabaret op zaterdagavond of klassiek op zondag. Ik zou het echt missen als het er niet zou zijn dus ik steun dat graag.” – Janice Martina, Purmerend

Ben je er klaar voor om ook vriend te worden ?

We verwerken je gegevens, klik hier voor onze privacy policy.


Uitleg maximale belastingaftrek bij periodieke giften

Het Vondelpark Openluchttheater beschikt over een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit is extra leuk, want dit houdt in dat je tot wel 125% van de gift van de belasting af mag trekken wanneer je ervoor kiest om minimaal 5 jaar lang te doneren. Hoe dit werkt?

Voorbeeld:
Je doneert € 100,- per jaar.

Dit bedrag verhoog je met 25% dus € 100,- x 125% = €125,-.
– Val je binnen het 52% belastingtarief, dan krijg je €125,- x 52% = € 65,- terug. Netto doneer je dus maar € 35,-.
– Val je binnen het 42% belastingtarief, dan krijg je € 125,- x 42% = € 52,50 terug. Netto doneer je dus maar € 47,50
Tabel belastingaftrek periodieke giftenkopie 600

Klik op de tabel voor een vergroting

 

Beperkte belastingaftrek bij eenmalige giften
Eenmalige giften zijn slechts beperkt aftrekbaar. Alleen dat deel van de totale giften op jaarbasis hoger dan 1 % en tot maximaal 10 % van uw verzamelinkomen komt voor belastingaftrek in aanmerking. De vermeerdering van 25 % is uitsluitend van toepassing op giften aan culturele ANBI’s, zoals het Openluchttheater en ook hier geldt weer het maximum van € 1.250 aan extra aftrek.

Aftrek bedrijfsgiften
Het totaal aan aftrekbare giften door een onderneming mag vanaf 2012 tot 50% van de fiscale winst bedragen (in plaats van de tot dan geldende 10 %), met een maximum van € 100.000.
Voor de vennootschapsbelasting mag 1,5 maal het bedrag van de gift worden afgetrokken, tot een maximum van € 5.000 per jaar. Er kan maximaal € 2.500 extra in aftrek worden gebracht.

*Particuliere giften boven € 5000,00 per jaar komen niet in aanmerking voor 25% extra belastingaftrek. De extra belastingaftrek voor giften aan een culturele ANBI is namelijk gemaximeerd tot € 1.250,00 per jaar.