Word Vriend van het Vondelpark Openluchttheater

Iedereen heeft vrienden nodig, ook het Vondelpark Openluchttheater. om mooie momenten te delen, elkaar te inspireren en om te helpen als het tegenzit. Zonder Vrienden kan het Openluchttheater niet bestaan: Vrienden bezoeken het Openluchttheater, dragen het een warm hart toe en steunen het theater ook financieel.

Word daarom Vriend en doe mee. Dan zorgen we er samen voor dat het Vondelpark Openluchttheater een bijzondere ontmoetingsplek blijft voor artiesten en publiek, met een goed, divers en verrassend programma voor iedereen.

Hoe word je vriend?

Heel simpel; door onderstaand formulier in te vullen. Als Vriend van het Vondelpark Openluchttheater steun je het Openluchttheater met een jaarlijkse bijdrage. Dit kan al vanaf € 42,-. Ieder jaar wordt het door jou aangegeven bedrag automatisch van je bankrekening afgeschreven.

Wil je liever een eenmalige grote bijdrage doen, dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bel gerust naar 020 428 33 60. Of stuur een email naar info@openluchttheater.nl.

Een kleine bijdrage via de bank kan natuurlijk ook; stort dan op rekeningnummer NL35ABNA0428957501

Voordeel!
De voordelen als donateur lees je onder in de uitleg onder het aanmeldingsformulier. Voor giften aan culturele instellingen met de culturele ANBI-status is een extra giftenaftrek mogelijk tot wel 125%! Het Vondelpark Openluchttheater heeft zo’n ANBI-status. RSIN 814105543

    Vul na jouw voorkeur het gewenste bedrag hieronder in.
  • Voor kleinere giften staat de collectebus in het park voor je klaar. Neem voor grotere periodieke giften gerust even contact op via info@openluchttheater.nl


Uitleg maximale belastingaftrek bij periodieke giften

Het Vondelpark Openluchttheater beschikt over een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit is extra leuk, want dit houdt in dat je tot wel 125% van de gift van de belasting af mag trekken wanneer je ervoor kiest om minimaal 5 jaar lang te doneren. Hoe dit werkt? We zetten het even voor je op een rij met rekenvoorbeelden:

Voorbeeld:
Je doneert € 100,- per jaar.

Dit bedrag verhoog je met 125% dus € 100,- x 125% = €125,-.
– Val je binnen het 52% belastingtarief, dan krijg je €125,- x 52% = € 65,- terug. Netto doneer je dus maar € 35,-.
– Val je binnen het 42% belastingtarief, dan krijg je € 125,- x 42% = € 52,50 terug. Netto doneer je dus maar € 47,50
Tabel belastingaftrek periodieke giftenkopie 600

Klik op de tabel voor een vergroting

 

Beperkte belastingaftrek bij eenmalige giften
Eenmalige giften zijn slechts beperkt aftrekbaar. Alleen dat deel van de totale giften op jaarbasis hoger dan 1 % en tot maximaal 10 % van uw verzamelinkomen komt voor belastingaftrek in aanmerking. De vermeerdering van 25 % is uitsluitend van toepassing op giften aan culturele ANBI’s, zoals het Openluchttheater en ook hier geldt weer het maximum van € 1.250 aan extra aftrek.

Aftrek bedrijfsgiften
Het totaal aan aftrekbare giften door een onderneming mag vanaf 2012 tot 50% van de fiscale winst bedragen (in plaats van de tot dan geldende 10 %), met een maximum van € 100.000.
Voor de vennootschapsbelasting mag 1,5 maal het bedrag van de gift worden afgetrokken, tot een maximum van € 5.000 per jaar. Er kan maximaal € 2.500 extra in aftrek worden gebracht.

*Particuliere giften boven € 5000,00 per jaar komen niet in aanmerking voor 25% extra belastingaftrek. De extra belastingaftrek voor giften aan een culturele ANBI is namelijk gemaximeerd tot € 1.250,00 per jaar.