Informatie over BuitenSpelen

Wie wordt de nieuwe Mees Kees of Minoes?

Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar

Kom in de zomervakantie BuitenSpelen in het Vondelpark! Een hele toffe theatercursus voor kinderen. Als aanstormend talent leer je in een week hoe een theatervoorstelling wordt gemaakt, van een professionele theaterdocent en -regisseur. BuitenSpelen betekent acteren, dansen, zingen en op het mooiste podium van Amsterdam staan.

Klik hier om je meteen aan te melden voor BuitenSpelen 2019

 


Extra info:
Je leert een echt script uit je hoofd, helpt mee met het decor, weet binnen de kortste keren alles over timing en choreografie en je staat op de zaterdag als volwaardig acteur of actrice te spelen en te dansen op het podium. Regisseur en acteur Theun Plantinga (van onder andere Minoes) en theaterdocent Sterre de Vries geven elke dag les, begeleiden repetities en bereiden je voor op de officiële première! De voorstelling voer je op zaterdag op voor je familie, vrienden, buurtgenoten en alle andere bezoekers van het Openluchttheater.

Wil jij jouw theatertalent ontwikkelen? Wil je weten hoe het is om een echte voorstelling te maken? Heb je een idee voor een voorstelling, een goed verhaal of gewoon heel veel fantasie? Schrijf je dan in en maak samen met andere kinderen je theaterdroom waar. Het wordt echt een week lang BuitenSpelen en de bekroning is je optreden op het grote podium van het Openluchttheater, voor een altijd enthousiast publiek.

Leeftijden:


ALLE WEKEN ZATEN VOL IN 2018! WEES ER DUS DIT JAAR SNEL BIJ…

Klik hier voor het aanmeldformulier van BuitenSpelen 2019


Cursustijden en kosten:

De cursus is dagelijks van 09.30 tot 16.00 uur. Op zaterdagochtend is de laatste repetitie en dan om 12.00 uur de première. De kosten voor BuitenSpelen zijn € 250,- per deelnemer, hier zit iedere dag een uitgebreide lunch bij inbegrepen. Per week is er ruimte voor 15 deelnemers.

Maandag t/m vrijdag
9.00 –  9.30 uur Inloop / verzamelen Vondelpark Openluchttheater
9.30 – 12.30 uur Theaterlessen
12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 16.00 uur Werken aan de theatervoorstelling
16.00-16.30 uur Ophalen

Zaterdag
09.00 – 09.30 uur inloop / verzamelen Vondelpark Openluchttheater
09.30 – 12.00 uur Repeteren
12.00 uur Voorstelling

Thema’s
Elke cursusweek heeft een eigen thema. De theaterdocenten bedenken vooraf een thema, passend bij de leeftijdsgroep van de betreffende week. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld een voorstelling over wat we allemaal eten, en waar het vandaan komt, voor 8-10 jarigen. Een stuk over ‘moderne’ gezinssamenstellingen voor 12-14 jarigen en de groep 10-12 jarigen maakte een voorstelling rondom de vraag wat je zou doen met oneindig veel geld…

Het thema van de voorstelling is slechts een kader, we willen de kinderen stimuleren om zelf ook na te denken en hun creativiteit de vrije loop te laten. We maken de voorstelling echt samen, en weten dus nooit van tevoren precies hoe die eruit komt te zien! Dit maakt het spannend en heel persoonlijk, de kinderen zijn aan het eind van de week – terecht – heel trots op wat ze met elkaar verzonnen en gemaakt hebben.

Meld je nu aan voor BuitenSpelen 2019!

Lees hier de algemene voorwaarden.

*****
Voor vragen of meer informatie, neem contact op via info@openluchttheater.nl of 020- 428 33 60.
Bekijk ook de fotogalerij van onze vorige edities

*****

We verwerken je gegevens, klik hier voor onze privacy policy.