Informatie over BuitenSpelen

Wie wordt de nieuwe Mees Kees of Minoes?

Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar

Kom in de zomervakantie BuitenSpelen in het Vondelpark! Een hele toffe theatercursus voor kinderen. Als aanstormend talent leer je in een week hoe een theatervoorstelling wordt gemaakt, van een professionele theaterdocent en -regisseur. BuitenSpelen betekent acteren, dansen, zingen en op het mooiste podium van Amsterdam staan.

Geef je hier meteen op voor BuitenSpelen 2018!

Extra info:
Je leert een echt script uit je hoofd, helpt mee met het decor, weet binnen de kortste keren alles over timing en choreografie en je staat op de zaterdag als volwaardig acteur of actrice te spelen en te dansen op het podium. Regisseur en acteur Theun Plantinga (van onder andere Minoes) en theaterdocent Sterre de Vries geven elke dag les, begeleiden repetities en bereiden je voor op de officiële première! De voorstelling voer je op zaterdag op voor je familie, vrienden, buurtgenoten en alle andere bezoekers van het Openluchttheater.

Wil jij jouw theatertalent ontwikkelen? Wil je weten hoe het is om een echte voorstelling te maken? Heb je een idee voor een voorstelling, een goed verhaal of gewoon heel veel fantasie? Schrijf je dan in en maak samen met andere kinderen je theaterdroom waar. Het wordt echt een week lang BuitenSpelen en de bekroning is je optreden op het grote podium van het Openluchttheater, voor een altijd enthousiast publiek.

Leeftijden:
8 t/m 10 jaar, 10 t/m 12 jaar, en 12 t/m 14 jaar (VO).

Cursusweken 2018 (scroll verder om meer over de thema’s te lezen):
BIJNA VOL:
Week 1 — 23 juli t/m 28 juli — leeftijd 8-10 jaar — Thema: ‘Zonder mayo’
VOL: Week 2 — 30 juli t/m 4 aug — leeftijd 10-12 jaar — Thema: ‘Die wil ik ook’
Week 3 — 6 aug t/m 11 aug — leeftijd: 12-14 jaar (VO) — Thema: ‘Bij mij thuis gaat het net iets anders’
Week 4 — 13 aug t/m 18 aug — leeftijd 8-10 jaar — Thema: ‘Verkassen’
BIJNA VOL: Week 5 — 27 aug t/m 1 sep — leeftijd 10-12 jaar — Thema: ‘Je wordt niet thuisgebracht’

Cursustijden en kosten:
De cursus is dagelijks van 09.30 tot 16.00 uur. Op zaterdagochtend is de laatste repetitie en dan om 12.00 uur de première. De kosten voor BuitenSpelen zijn € 250,- per deelnemer, hier zit iedere dag een uitgebreide lunch bij inbegrepen. Per week is er ruimte voor 15 deelnemers.

Maandag t/m vrijdag
9.00 –  9.30 uur Inloop / verzamelen Vondelpark Openluchttheater
9.30 – 12.30 uur Theaterlessen
12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 16.00 uur Werken aan de theatervoorstelling
16.00-16.30 uur Ophalen

Zaterdag

09.00 – 09.30 uur inloop / verzamelen Vondelpark Openluchttheater
09.30 – 12.00 uur Repeteren
12.00 uur Voorstelling

Geef je hier meteen op voor BuitenSpelen 2018!

WEEK 1: Zonder mayo
Een ode aan alles wat gekookt, geroerd, gebakken wordt, alles wat opgediend kan worden en overgoten met een sausje. Een ode aan heerlijk eten.

Eetgewoontes uit alle landen komen voorbij in deze voorstelling. Wat is eigenlijk het verhaal achter de dingen die we eten? Smaakt een kippenpootje net zo goed in de ochtend als toen je ‘m gisteravond voor het eerst at? Er is een kookwedstrijd in de buurt en daar gaat het er fanatiek aan toe. Daarbij worden ook eigen verhalen van de kinderen in de voorstelling verwerkt, dus het wordt een spannende voorstelling!

WEEK 2: Die wil ik ook
Deze week staat in het teken van kopen en verkopen. Als je oneindig veel geld had, wat zou je dan kopen? In de repetitieweek fantaseren we over eindeloze rijkdom en vrachtladingen van de mooiste spullen. In een groots decor, gevuld met de prachtige bezittingen proberen de personages alles eerlijk te verdelen. Maar hoe moet dat als je niet meer precies weet wat van wie is en waarom je het ook alweer had gekocht? Welke dingen kun je veranderen met geld en welke niet?

WEEK 3: Bij mij thuis gaat het net iets anders
Deze voorstelling is een onderzoek naar tradities van het gezin, van vroeger en nu, maar ook in de toekomst. Is er sprake van een traditioneel gezin of heb jij een samengesteld gezin? Zijn er typische rollen voor de man en voor de vrouw? Wat betekent het om een jongen of een meisje te zijn in deze tijd, en wat zijn de verwachtingen van de toekomst? Zijn deze nieuwe vormen verwarrend of juist heel normaal? “Bij mij thuis gaat het net iets anders” is een verhaal over een heel ‘gewoon’ gezin dat zich eigenlijk steeds meer apart gaat voelen, omdat alle andere gezinnen in de buurt veranderen. Ze vragen zich af of zij niet ook iets anders willen.

We maken een voorstelling gebaseerd op eigen verhalen. We schrijven raps, we maken choreografieën en we creëren scenes om alle ideeën over dit thema in spetterend theaterstuk te laten zien aan het publiek.

WEEK 4: Verkassen
Deze voorstelling gaat over het uitvinden van een nieuwe wereld. Het lijkt erop dat deze aarde niet alle mensen meer kan dragen, dus er moeten grootse plannen worden ontworpen. Kunnen we een nieuwe planeet maken van al het afval dat Amsterdam produceert? Kunnen we voedsel maken als een soort kauwgom, zodat je het telkens opnieuw kan proeven? En hoe zorgen we dat de gebouwen niet groter worden dan de natuur? We denken met de kinderen verder over de staat van de wereld, de plastic soep, en hoe dat nu verder moet…

WEEK 5: Je wordt niet thuisgebracht
We organiseren een feest. Een theatraal feest. Het heeft alles wat je van een goed feest verwacht, goede muziek, iedereen danst en er zijn hapjes genoeg. Maar er is ook iets vreemds aan de hand… Als het eten op is, gaan er steeds dingen kapot, niet iedereen heeft het meer naar zijn zin, en waar is de jarige?

 

 

*****
Voor vragen of meer informatie, neem contact op via info@openluchttheater.nl of 020- 428 33 60.
Bekijk ook de fotogalerij van onze vorige edities

*****

We verwerken je gegevens, klik hier voor onze privacy policy.